Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Codreanu: Grădinițele private din Capitală nu sunt acreditate de Ministerul Educației

© SputnikRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Grădinițele private din Chișinău își desfășoară activitatea doar în baza unor autorizații provizorii.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Grădinițele private din Capitală nu sunt acreditate de Ministerul Educației. Aceste instituții de învățământ activează doar în baza unor autorizații provizorii eliberate în fiecare an. Declarațiile au fost făcute de primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu în cadrul ultimei ședințe a Primăriei.

Copii la grădiniță în timpul mesei - Sputnik Moldova
Peste 100 de grădinițe din Chișinău vor fi închise. Vezi motivul

"Vreau ca fiecare părinte să înțeleagă că își asumă riscul atunci când duce copilul la un "SRL Bussines". Noi nu controlăm nici curriculum după care copii sunt educați acolo. Noi nu putem controla nici din punct de vedere a normelor sanitare activitatea instituției respective", a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

În condițiile în care grădinițele activează doar în baza unor autorizații provizorii, reprezentanții Ministerului Educației nu pot interveni pentru că intituțiile de învățământ își desfășoară activitatea în baza regulilor interne.

"Afacerile cu grădinițe înfloresc nu doar din contul proprietăților publice. Mai nou, poți închiria o casă cu 2 etaje și să îți faci grădiniță acolo, fără să respecți normele sanitare și de securitate și fără să respecți exigențele curriculei de învățământ. Plus la toate, nimeni nu cunoaște câte asemenea "case cu 2 etaje" avem în Chișinău. Este gravă și indiferența care a fost manifestată de fostele conduceri ale Ministerului Educației în raport cu această problemă", a mai scris primarul interimar al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

 

Fluxul de știri
0