Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițist din Orhei, condamnat la cinci ani de închisoare: Iată ce i-a făcut unei minore

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Un polițist din Orhei a abuzat sexual o minoră de 16 ani, chiar în cabinetul de serviciu.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Poliţistul care, împreună cu alți doi consăteni, a abuzat sexual o minoră la Orhei, şi-a aflat sentinţa. Procuratura raionului Orhei i-a demonstrat vinovăţia, acesta fiind condamnat la 5 ani de închisoare, cu executare, pentru viol. Pe un alt capăt de acuzare, înaintat de procurori — complicitate la comiterea violului, magistraţii l-au achitat. Procurorii anunţă însă că vor contesta sentinţa magistraţilor, insistând pe condamnarea inculpatului, inclusiv pentru al doilea capăt de acuzare.  

Женщина - Sputnik Moldova
Societate
Scenariul unui viol: A luat-o în BMW ca s-o ducă acasă, dar a oprit în pădure

Crima a avut loc acum un an, în noaptea de 22 spre 23 iulie 2017, la discoteca din satul Pelivan. Învinuiții cunoșteau victima și au ademenit-o într-o mașină sub pretextul de a o duce acasă.

Prin constrângere psihică şi fizică, aceștia au abuzat sexual minora în vârstă de 16 ani. Totul s-a întâmplat în prezența celui de-al treilea complice, care se afla la volan şi care s-a dovedit a fi polițist la Inspectoratului din Orhei.

În cadrul anchetei procurorii au stabilit că, patru zile mai devreme, victima ar fi fost abuzată sexual și de către acel poliţist. Sub pretextul că ar avea de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de Poliţie din Orhei, unde a violat-o chiar în biroul său de serviciu.

Declaraţiile minorei s-au confirmat, astfel că, la o săptămână de la arestarea celor doi locuitori ai satului Vatici, acuzaţi de viol, procurorii au reţinut şi poliţistul, fiindu-i incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Ceilalţi doi agresori au fost condamnaţi, în toamna anului trecut, la 4 ani de închisoare, cu suspendare, după ce şi-au recunoscut integral vina şi au solicitat judecarea cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Poliţistul a fost eliberat din funcţie imediat după reţinere, iar până la pronunţarea sentinţei s-a aflat în arest.

Fluxul de știri
0