Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și Franța vor colabora în domeniul aviației civile

© Sputnik / Evghenii PanasencoМеждународный аэропорт Кишинев
Международный аэропорт Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Republicii Moldova avansează în implementarea foii de parcurs pentru un spațiu european unic al transporturilor aeriene.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Republica Moldova și Franța vor colabora în domeniul aviației civile și gestionării în condiții sigure a spațiului aerian. Un acord de colaborare dintre Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova și Directoratul General al Aviației Civile (DGAC) al Franței a fost semnat ieri, 31 iulie, la Chișinău. 

Air Moldova - Sputnik Moldova
Ce condiții trebuie să respecte cel care va cumpăra ”Air Moldova”

Documentul a fost semnat de către directorul AAC, Radu Bezniuc, și Bertrand de Lacombe, director Departament Cooperare internațională pentru Europa, CSI și Japonia al DGAC al Franței.

Colaborarea dintre cele doua entități va facilita schimbul de informații privind reglementările europene în domeniul siguranței și securității zborurilor și, în acest mod va contribui la avansarea Republicii Moldova în implementarea foii de parcurs pentru un spațiu european unic al transporturilor aeriene.

De asemenea, părțile au convenit să deruleze activități comune în vederea organizării instruirilor pentru experți ai AAC, personalul navigant, controlori de trafic aerian, ingineri, tehnicieni și operatori de aeroport. Trainingurile vor putea fi realizate atât prin delegarea experților francezi în Republica Moldova, cât și prin primirea experților din Republica Moldova în Franța pentru misiuni de studiu și instruire.

Planul detaliat al colaborării moldo-franceze în domeniul aviației civile va fi definitivat printr-un program anual, care va conține acțiunile specifice.


Fluxul de știri
0