Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Pentru doritorii de a pleca pe calea aerului din Moldova în Israel

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaЗарубежные страны. Израиль
Зарубежные страны. Израиль - Sputnik Moldova
Abonare
A crescut numărul companiilor care efectuează zboruri pe cursa Chișinău - Tel Aviv, iar prețurile s-au diminuat.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. În primele șase luni ale anului 2018 numărul călătorilor înregistrați pentru zborurile Chișinău — Tel Aviv a crescut cu peste 60%, a comunicat pentru jurnaliști Yisrael Katz, ministrul Transporturilor al Statului Israel.

Aceste date au fost deduse din comparația volumului fluxului de călători al acestei companii cu indicii respectivi din prima jumătate a anului 2017.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
În perioada vacanței, un zbor cu avionul poate să vă aducă în buzunar 600 de euro

Katz a declarat că creșterea numărului de călători ai zborurilor directe dintre cele două țări se datorează liberalizării de către Israel a acordurilor în domeniul comunicațiilor aeriene. Acordul bilateral în vigoare permite unui număr nelimitat de companii să opereze curse regulate. De aceea transportatorii avia „Arkia" și „Air Moldova" au început să efectueze zboruri spre această destinație la începutul lunii iunie li, respectiv, începutul lunii mai 2018.

În iunie 2018 pe ruta Tel Aviv — Chișinău au fost efectuate cinci zboruri pe săptămână. Companiile „Tandem Aero" și „Air Moldova" efectuau câte două zboruri, iar „Arkia" câte un zbor la șapte zile. În iunie 2017 spre această destinație se operau doar două zboruri pe săptămână, doar de către compania „Tandem Aero".

Duminica trecută a fost înregistrată o scădere a prețurilor la zborurile directe dintre Israel și Moldova. Totodată, în iunie 2018 fluxul de călători Chișinău — Tel Aviv s-a dublat față de luna iunie 2017.

Fluxul de știri
0