Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În perioada vacanței, un zbor cu avionul poate să vă aducă în buzunar 600 de euro

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reținerea curselor avia la care aveți bilet poate duce nu doar la spulberarea planurilor stabilite, dar și la o compensare bănească din partea operatorului de transport

CHIȘINĂU, 24 iunie – Sputnik. Moldovenii care zboară în sau din țările UE, ori în interiorul Uniunii Europene, indiferent de compania aeriană, au dreptul la compensații de până la 600 de euro în cazul întârzierii zborului.

Aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Economisește-ți banii: Cum să procuri biletul de avion când pleci în vacanță

Potrivit Regulamentului 261/2004 al Parlamentului și Consiliului European, călătorul beneficiază de dreptul la compensare în cazul în care un operator de transport aerian anticipează o posibilă întârziere a unui zbor peste ora de plecare prevăzută. 

Astfel, dacă întârzierea este de două ore, pasagerul va primi o compensație de 250 de euro. În cazul întârzierilor de trei ore – despăgubirea se ridică la 400 de euro, iar dacă avionul va decola cu o întârziere de patru ore, atunci clientul va primi o compensație în valoare de 600 de euro. 

Fluxul de știri
0