Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În curând vom avea noi soiuri de fructe și legume: Încălzirea globală e de vină

© Facebook / Vasile ȘarbanVasile Șarban
Vasile Șarban - Sputnik Moldova
Abonare
Încălzirea globală le da bătăi de cap agriculturilor moldoveni. Iată de ce savanții din Republica Moldova încearcă sa le vina în ajutor
În curând vom avea noi soiuri de fructe și legume. Încălzirea globală e de vină

Șeful direcției politici de producție, procesare și reglementări de calitate a produselor vegetale din cadrul Ministerului Agriculturii, Vasile Șarban, a declarat pentru Sputnik Moldova că savanții încearcă în prezent să elaboreze soiuri de fructe și legume rezistente la secetă.

"Instituțiile științifice, savanții la fel lucrează în vederea elaborării soiurilor noi care ar arata niște parametri superiori față de ceea ce a fost până acum. Inclusiv cu rezistență la secetă", a menţionat Şarban.

Specialistul a vorbit și despre politica statului în aceste condiții. El a subliniat că statul subvenționează sisteme de irigare, venind cu o parte din costul investițiilor. Statul întoarce o parte din bani cheltuiți producătorilor agricoli, însă în anumite condiții. 

Fluxul de știri
0