Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia impune noi reguli de export pentru produsele vegetale din Moldova

© Photo : golos-kubani.ruRosselhoznadzor
Rosselhoznadzor - Sputnik Moldova
Abonare
Rosselihoznadzor a trimis o scrisoare Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova în care anunță despre noile reguli ce se impun pentru producția vegetală exportată pe piața rusă.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselihoznadzor) a anunțat printr-o scrisoare Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova despre noile reguli care se impun pentru producătorii și exportatorii de producție vegetală din țara noastră în Federația Rusă.

Fructe, mere, export, magazin - Sputnik Moldova
Rosselhoznadzor: undă verde pentru 43 de companii moldovenești

Potrivit scrisorii Rosselihoznadzor, informația despre producător se va indica atât pe eticheta atașată la fiecare unitate de ambalaj, cât și în certificatul fitosanitar pentru export din Republica Moldova în Federația Rusă.

Condiția este relevantă pentru toate produse vegetale.

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse atenționează că în caz contrar încărcăturile vor fi stopate până la stabilirea locului de producere.

ANSA amintește că doar producătorii înregistrați la subdiviziunile teritoriale ale agenției pot fii incluși în certificatul fitosanitar de export.

 

Fluxul de știri
0