Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rosselhoznadzor: undă verde pentru 43 de companii moldovenești

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaFructe, mere, export, magazin
Fructe, mere, export, magazin - Sputnik Moldova
Abonare
Patruzeci și trei de companii moldovenești vor putea relua exportul de fructe și pomușoare în Federația Rusă. Despre aceasta a anunțat Roselhoznadzor.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Rosselhoznadzor a decis, deocamdată în calitate de experiment, să permită reluarea importurilor de produse vegetale  din Republica Moldova începând cu data de 22 iulie curent. Această decizie vizează 43 de companii.

Яблоки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Numărul companiilor moldoveneşti care livrează fructe în Rusia, în creştere

"Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară  informează despre decizia de a permite  în calitate de experiment, reluarea importurilor în Federeația Rusă a fructelodin Republica Moldova, a merelor, perelor și a gutuilor proaspeți,  precum și a caiselor, cireșelor, piersicilor, nectarinelor, prunelor și a porumbar proaspăt, începând cu data de 22 iulie 2016, primind asigurări din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova privind respectarea tuturor prevederilor legale”, informează comunicatul Rosselhoznadzor.

Relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au deteriorat în vara anului 2014, când Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Conform prevederilor acordului, Republica Moldova trebuie să-și deschidă piața pentru mărfurile produse în UE. 

Rusia, care restricționează importul de produse din UE, a restricționat provizoriu importurile din țara noastră. Autoritățile de la Moscova au presupus că mărfurile din UE, tranzitând Moldova, ar fi putut pătrunde pe piața CSI și a Uniunii Vamale.

Fluxul de știri
0