Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul șocant al operațiunii „Tomograf": Iată câți bani au ridicat ofițerii CNA

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Oamenii legii au fost surprinși de amploarea schemei criminale care a fost pusă la punct în cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală din Capitală - medicii îi jăcmăneau la propriu pe pacienți.

CHIȘINĂU, 31 iul — Sputnik. Paisprezece persoane bănuite, dintre care șapte reținute, și șapte milioane de lei ridicate în urma perchezițiilor — acesta este bilanțul incredibil al operațiunii „Tomograf".

Cele paisprezece persoane sunt bănuite de corupere pasivă şi abuz de serviciu în dosarul cu privire la crearea unei scheme infracţionale de estorcare a banilor de la pacienţi. Din cei paisprezece, şapte au fost reținuți pentru 72 de ore și se află în izolatoarele CNA şi Poliţiei.

Deşi aceștia oferă declaraţii organului de urmărire penală, doar unul dintre bănuiţi îşi recunoaşte vina pe deplin, precizează CNA.

Банковские сейфы (ячейки) - Sputnik Moldova
Societate
Și-au pus mâinile în cap: Ce au găsit ofițerii CNA în depozitele șefului de la Diagnostică

Astăzi, procurorii anticorupţie urmează să pună sub învinuire cele şapte persoane, iar ulterior să ceară instanţei de judecată aplicarea, pe numele lor, a arestării preventive pentru 30 de zile.

Amintim că, ieri, în cadrul percheziţiilor operate de CNA şi procurori, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 000 000 de lei. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

În acelaşi context, procurorii vor analiza probele acumulate pe parcursul documentării cazului, celor colectate în urma percheziţiilor, urmând să stabilească provenienţa banilor depistaţi în cadrul operaţiunii pentru a decide asupra aplicării sechestrului.

Șocant: Iată câți bani au găsit ofițerii CNA în birourile medicilor reținuți — Foto>>>

CNA amintește că cele 14 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea abuzului de serviciu şi coruperii pasive, precum şi complicităţii la comiterea celor două infracţiuni. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă de până la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 8 000 de unităţi convenţionale.

Fluxul de știri
0