Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Constituției Republicii Moldova: 24 de ani de la adoptarea Legii Supreme

© Sputnik / Rodion ProcaConstituția Republicii Moldova
Constituția Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova sărbătorește astăzi 24 de ani de la adoptarea Constituției.

CHIȘINĂU, 29 iul — Sputnik. Azi se împlinesc 24 de ani de la adoptarea de către Parlamentul țării a Constituției Republicii Moldova.

Президент РМ Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Principiul neutralității permanente: Declarație tranșantă făcută de Dodon

Constituția, Legea supremă, a fost votată la 29 iulie 1994 de majoritatea deputaților din Parlament, fiind publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova din 12 august 1994 şi a intrat în vigoare la data de 27 august a aceluași an, de ziua Independenței Republicii Moldova.

Constituția Republicii Moldova constă din 8 titluri, fiecare fiind împărțit în capitole și secțiuni. Astfel, în total actul cuprinde 143 de articole, precum și 8 articole de dispoziții finale și tranzitorii. Ea este baza juridică a întregii legislații, pe ea se întemeiază tot ansamblul instituțional și normativ.

Potrivit Legii Supreme, Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Forma de guvernământ a statului este republica.

Cu ocazia sărbătorii „Ziua Constituției Republicii Moldova", Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor țării.

 

 

 

 

Fluxul de știri
0