Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Principiul neutralității permanente: Declarație tranșantă făcută de Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент РМ Игорь Додон
Президент РМ Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova vrea recunoașterea internațională a principiului constituțional al neutralității Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a publicat textul unui document care ar contribui la fortificare a securității statutului prin recunoașterea internațională a statutului de neutralitate al Republicii Moldova.

”Poziția mea fermă este că statutul constituțional de neutralitate permanentă trebuie consolidat și fortificat, iar noi trebuie să pledăm pentru recunoaşterea lui internaţională. Acest fapt, cu siguranță, va contribui la dezvoltarea durabilă și prosperarea Republicii Moldova ca stat contemporan, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Documentul supus dezbaterilor publice se numește ”Poziția Președintelui Republicii Moldova privind asigurarea securității țării și a cetățenilor ei prin fortificarea statutului constituțional de neutralitate permanentă al Republicii Moldova”.

Torodată, președintele Dodon a subliniat că principiul neutralității, consfințit de Legea Supremă, se bucură de sprijin larg din partea poporului Republicii Moldova. Totodată el a învinuit clasa politică de ”lipsa capacităților” necesare pentru a consfinţi în legislație voința cetățenilor în această chestiune de importanță strategică.

Textul integral al documentului poate fi citit aici.

Fluxul de știri
0