Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vara este în toi, iar rachetele în Moldova sunt aproape epuizate

© Photo : ZiaruldeiasiAntigrindină
Antigrindină - Sputnik Moldova
Abonare
Vara ploioasă a creat probleme responsabililor din cadrul Serviciului Antigrindină.

CHIȘINĂU, 29 iul — Sputnik. Serviciul Antigrindină — în mijloc de vară cu aproape toate rachetele antigrindină epuizate.

Consecințele ploii torențiale - poză simbol - Sputnik Moldova
Societate
Bilanțul IGSU: Prejudiciile cauzate de ploile torențiale

Au mai rămas doar o mie de proiectile antigrindină din cele şapte mii prevăzute pentru acest sezon. Prea puţine pentru a proteja culturile agricole până la sfârşitul verii, transmite presa locală.

Rachetele antigrindină care au mai rămas în depozit ar ajunge pentru doar câteva ploi cu gheaţă. La punctul antigrindină din raionul Orhei au rămas doar 12 proiectile.

Reprezentanţii Serviciului Antigrindină susţin că este pentru prima dată, în ultimii 40 de ani, când depozitele punctelor de lansare a rachetelor au rămas goale și că ar mai fi nevoie de încă cel puţin două mii de rachete, valoare de 11 milioane de lei, până la sfârşitul sezonului.

Specialiştii din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat spun că lunile iunie şi iulie au fost neobişnuit de ploioase. Situaţia s-ar putea schimba însă, în curând.

Crește nivelului apelor în râul Nistru: Consecințele pentru Moldova>>>

În 2018, Guvernul a prevăzut 35 de milioane de lei pentru proiectile antigrindină. Reprezentanţii Ministerulului Finanţelor spun că au primit solicitarea privind alocarea banilor pentru rachete suplimentare, dar o decizie în acest sens nu a fost luată deocamdată.

 

 

 

Fluxul de știri
0