Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentul a decis: Ce se va întâmpla cu pensiile unor cetățeni ai Moldovei

CC0 / Pixabay / anaterate / Пенсионеры играют в домино
Пенсионеры играют в домино - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații moldoveni au introdus modificări în Legea privind sistemul public de pensii: ce-i așteaptă pe cetățenii Republicii Moldova?

CHIȘINĂU, 27 iulie — Sputnik. De la 1 ianuarie 2019, unii pensionari moldoveni vor avea dreptul la recalcularea pensiei. În ședința de joi Parlamentul țării a votat decizia respectivă în lectura a doua și cea finală. La rugămintea Guvernului, inițiativa a fost examinată în regim de urgență și votată de către 55 de deputați.

Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Societate
Soarta pensionarilor, decisă de deputații moldoveni - detalii

Conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, recalcularea pensiilor va decurge pe etape. În primul rând, acest lucru se referă la pensiile stabilite până la 1 ianuarie 1999. Astfel, începând deja cu ianuarie anul 2019, vor fi recalculate pensiile pentru persoanele al căror stagiu după data pensionării depășește 15 ani.

Începând cu 1 ianuarie 2020, vor fi recalculate pensiile pentru persoanele al căror stagiu după ieșirea la pensie nu a atins 15 ani.

Iar începând cu anul 2021 vor fi recalculate pensiile care au fost stabilite, începând cu 1 ianuarie 1999 până în ianuarie 2019, pentru persoanele cu un stagiu mai mare de 15 ani după ieșirea la pensie.

Fluxul de știri
0