Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și OSCE: Cele două maluri ale Nistrului, tot mai aproape

© Sputnik / Igor Maslov / Accesați arhiva multimediaOSCE
OSCE - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Gaburici a discutat cu Michael Scanlan despre restabilirea legăturii telefonice dintre cele două maluri ale Nistrului.

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Șeful Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan.

Drum, asfalt - Poză simbol - Sputnik Moldova
Chiril Gaburici a reacționat: Drumul din satul Vărvăreuca, inspectat de ministru

Oficialii au discutat dinamica procesului de negociere privind restabilirea legăturii telefonice dintre cele două maluri ale Nistrului, precum și alte subiecte de pe agenda comună.

În cadrul dialogului, Chiril Gaburici a mulțumit Ambasadorului OSCE pentru asistența acordată în cadrul întâlnirilor grupurilor de lucru sectoriale.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat că autoritățile Republicii Moldova mizează în continuare pe sprijinul OSCE în apărarea intereselor cetățenilor și agenților economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

La rândul său, Șeful Misiunii OSCE a accentual importanța menținerii unui dialog constructiv, direcționat spre atingerea rezultatelor propuse.

Ministerul Economiei și Infrastructurii: Controale inopinate pe șantierele din țară>>>

Ambasadorul Michael Scanlan a afirmat că OSCE va continua să acorde Republicii Moldova suportul necesar pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Fluxul de știri
0