Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chiril Gaburici a reacționat: Drumul din satul Vărvăreuca, inspectat de ministru

© Sputnik / Nicu GoncearDrum, asfalt - Poză simbol
Drum, asfalt - Poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un video apărut în weekend pe o rețea de socializare, a provocat dureri de cap responsabililor de reparația drumului din satul Vărvăreuca, raionul Florești.

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers în raionul Florești pentru a inspecta lucrările de reparație a drumului din satul Vărvăreuca.

Anterior, Sputnik Moldova a publicat o știre cu privire la o postare pe o rețea de socializare prin care un bărbat din raionul Florești a deconspirat calitatea lucrărilor făcute în satul Vărvăreuca în cadrul programului guvernamental „Drumuri bune pentru Moldova".

Гигантский планшет BigPad - Sputnik Moldova
Societate
Chiril Gaburici a invitat gigantul economic Tesla să investească în Moldova

Ca urmare a postării filmului, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers la fața locului pentru a se documenta care este situația reală.

„Am fost la fața locului, să mă asigur că totul este bine, că de fapt situația e total alta, iar speculațiile sunt doar speculații și motivul acestora noi îl cunoaștem. Drumul este gata în proporție de doar 20%. Acesta este strat de egalizare, 2 m de la margine se taie anume pentru a egaliza carosabilul. Lucrările sunt făcute calitativ, în termen și, parțial, din resursele antreprenorului, care a considerat necesar să efectueze lucrări suplimentare pentru a asigura o calitate înaltă a lucrării finale", a menționat Chiril Gaburici într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Oficialul a discutat cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor, antreprenorul, executorii, primarul din localitate și le-a cerut să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului, respectându-se standardele de calitate stabilite.

Locuitorii din Vărvăreuca au fost îndemnați să sesizeze autoritățile în caz că vor depista nereguli în timpul lucrărilor de construcție a drumului.

Șoc în Moldova: Un ministru călătorește cu microbuzul de linie — Foto>>>

„Porțiunea de drum va fi dată în exploatare doar după ce trece expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor. Vom verifica lucrările executate și grosimea straturilor de asfalt", a menționat Chiril Gaburici.

Fluxul de știri
0