Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va întâlni cu liderul Transnistriei

© Photo : Facebook / Igor DodonПрезидент Игорь Додон и руководитель Приднестровья Вадим Красносельский
Президент Игорь Додон и руководитель Приднестровья Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a confirmat în cadrul unei emisiuni TV că în septembrie va avea o întrevedere cu liderul nerecunoscutei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski.

CHIȘINĂU, 27 iulie — Sputnik. Igor Dodon a spus la un post privat de televiziune din Chișinău că întrevederea sa cu Vadim Krasnoselski ar putea avea loc în prima jumătate a lunii septembrie, la Condrița.

„Am convenit cu liderul Transnistriei să ne întâlnim cât mai des posibil. Data preliminară a întrevederii este deja stabilită, va fi în prima jumătate a lunii septembrie, cel mai probabil pe 13 — 14 septembrie ne vom întâlni la reședința prezidențială de la Condrița", a declarat Dodon.

Igor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre întrevederea cu Vadim Krasnoselski

Acesta susține că intenționează să desemneze împreună cu Krasnoselski pozițiile care pot apropia ambele maluri ale Nistrului.

„Trebuie să elaborăm soluția problemei în interiorul țării, iar apoi să prezentăm viziunea noastră comunității internaționale și să solicităm ajutor pentru realizarea celor planificate. La baza acestui plan trebuie să stea neutralitatea, nici un fel de armate străine sau NATO în țară, precum și drepturile egale pentru toate regiunile ca, de exemplu, autonomia Găgăuză care are bașcan, parlament, drapel, buget", a subliniat președintele Dodon.

Ultima întâlnire dintre Dodon și Krasnoselski a avut loc pe 25 aprilie anul curent.

Anterior, în interviul pentru Sputnik, președintele țării a menționat că modelul reglementării conflictului transnistrean nu poate fi elaborat în afara țării — de către Rusia, SUA, Uniunea Europeană — sau „de cineva din străinătate".

Fluxul de știri
0