Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avionul unei companii aeriene moldovenești a fost lovit de fulger

© Sputnik / Иван Макеев / Accesați arhiva multimediaНочная гроза.
Ночная гроза. - Sputnik Moldova
Abonare
Lovit de fulger, un avion al companiei „Air Moldova” a aterizat în condiții extreme: oamenii au scăpat ca prin minune.

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. Un avion al companiei „Air Moldova", care efectua zborul Chișinău — Moscova, a fost lovit de fulger în timpul unei ploi torențiale cu descărcări electrice.

Incidentul s-a produs pe 30 iunie. Despre acesta a relatat pasagera aeronavei,  jurnalista de la publicația „Vesti Gagauzii" Alla Biuk, citată de gagauzinfo.md. Grupul din Autonomia Găgăuzî urma să ajungă la Bișkek prin Moscova.

Video filmat la bordul aeronavei EK32002 a celor de la FlyOne care ieri a aterizat de urgență la Heraklion - Sputnik Moldova
Video
Au tras o sperietură zdravănă: imagini de la bordul aeronavei Fly One

Ajuns deasupra capitalei ruse, avionul a fost surprins de o furtună puternică. La un moment dat, aparatul de zbor care urma să aterizeze a fost lovit de un fulger și a început să piardă vertiginos din înălțime.

”Lumea era îngrozită, toți țipau. Însă pilotul experimentat a reușit să redreseze situația. Aeronava a fost nevoită să rămână în aer aproximativ 20 de minute, deoarece aeroportul Domodedovo din Moscovanu permitea aterizarea din cauza condițiilor meto. Ne roteam în interiorul unui nor imens, iar în jur fulgera fără încetare. Ulterior, acesta a aterizat pe aeroportul de rezervă din Jukovsk”, a relatat jurnalista.

Aceasta le-a mulțumit piloților zborului 9U 171 pentru profesionalismul de care au dat dovadă și salvarea vieților pasagerilor.

Salvați ca prin minune, membrii delegației găgăuze au ratat totuși zborul Moscova — Bișkek, iar compania „Air Moldova" nu le-a oferit nici hrană, nici hotel. În consecință, cinci cetățeni ai autonomiei au așteptat în aeroport aproape 24 de ore următorul zbor spre Bișkek.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0