Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată câte milioane de lei cere statul pentru ”Air Moldova”

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Statul a anunțat câte milioane de lei cere pentru privatizarea companiei aeriene ”Air Moldova”, scoasă pentru prima dată la privatizare.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Prețul inițial de vânzare pe care îl propune statul pentru privatizarea ÎS Compania Aeriană ”Air Moldova” este de 48 230 000 de lei. Guvernul a scos pentru prima dată la privatizare Întreprinderea de Stat ”Air Moldova”. Agenţia Proprietății Publice (AAP) a anunțat organizarea, începând cu data de 27 iulie, a unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Самолет - Sputnik Moldova
Premieră: Compania de stat ”Air Moldova” este scoasă la privatizare

Comunicatele informative privind expunerea bunurilor proprietate publică la privatizare au fost publicate astăzi, 27 iulie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Pentru prima dată, se expune la privatizare și ÎS Compania Aeriană ”Air Moldova”, reieșind din necesitatea atragerii capitalului privat pentru modernizarea flotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor prestate și extinderea gamei de servicii atragerii pasagerilor.

Ofertele pentru privatizarea ÎS Compania Aeriană ”Air Moldova” pot fi depuse în perioada 27 iulie – 4 septembrie. Capitalul social al întreprinderii este de 301 476 210 lei. ”Air Moldova” este inclusă la capitolul ”Complexe patrimoniale unice”. 

În același pachet cu ”Air Moldova”, Agenţia Proprietății Publice include alte 11 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice), printre care ÎS ”Fabrica de sticla din Chișinău”, ÎS ”Combinatul poligrafic din Chișinău” și ÎS Hotelul ”Zarea”.

Prețul total de expunere al bunurilor la concurs comercial constituie 526 253 800  de lei.

În urma ofertelor depuse va fi organizat un concurs comercial. 


Fluxul de știri
0