Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou post de salvatori și pompieri, la Leușeni pentru localități din Moldova și România

© Sputnik / OsmatescoLiliana Pușcașu
Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 26 iulie Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inaugurat o nouă unitate de salvatori și pompieri în apropierea localității Leușeni a raionului Hâncești.
Un nou post de salvatori și pompieri a fost inaugurat în apropierea localității Leușeni

Proiectul de edificare a postului a fost realizat de către IGSU în comun cu autoritățile publice. Stația amplasată în apropierea frontierei Leușeni servește drept forță de intervenție pentru 19 localități din Republica Moldova, dar și localități din România, aflate la frontieră, la o distanță de până la 30 km.

"Scopul proiectului este asigurarea securității anti incendiare, dar și lichidării situațiilor excepționale. În cadrul unității vor activa 24 de pompieri și salvatori, în regim non-stop. Această unitate este finanțată din bugetul de stat a Republicii Moldova și constituie patru milioane de lei. Unitatea va servi drept forță de intervenție pentru 28 mii de cetățeni moldoveni, dar și pentru localitățile aflate la frontieră cu România. Astfel, în baza acordului bilateral dintre Republica Moldova și România atât pompierii și salvatorii din cadrul IGSU din țara noastră cât și colegii din România pot interveni la solicitarea cetățenilor. Acest acord prezintă o cooperare eficientă pentru salvarea vieților omenești. În perspectivă vor urma și alte acorduri bilaterale pentru siguranța cetățenilor din Republica Moldova și statul vecin", a confirmat Liliana Pușcașu pentru Radio Sputnik Moldova.

La deschiderea unității de salvatori și pompieri a participat premierul Pavel Filip, care a menționat că siguranța cetățenilor rămâne o prioritate pentru Guvern.

Mai multe informații aflați din fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0