Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mamele care-și cresc singure băieții trebuie să țină cont de aceste sfaturi

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Sfaturi pentru mamele de băieți. Ce nu trebuie să faci dacă vrei să crești un viitor bărbat.
Mamele care-și cresc singure băieții trebuie să țină cont de aceste sfaturi

Băieții abandonați de tații lor vor ajunge să-și abandoneze și ei, la rândul lor, urmașii, spun unii. Teza este însă contrazisă de psihologi, potrivit cărora, instinctul patern se educă și nicidecum nu se moștenește ereditar. Respectiv, cum va fi un băiat la maturitate depinde în totalitate de mama acestuia și educația pe care i-a oferit-o.

Potrivit psihologului Zinaida Gribincea, de cele mai multe ori, mamele își dădăcesc băieții, comitând astfel cea mai mare greșeală.

„O mamă trebuie să aibă grijă să nu-și tuteleze excesiv băiatul, să nu-l considere un bibelou, care trebuie doar protejat, fiindcă astfel îi știrbește trăsăturile care îl va face un bărbat responsabil. Mama trebuie să-și facă griji pentru felul în care își tratează pruncul", spune psihologul Zinaida Gribincea.

Specialistul atrage atenția că și comportamentul rece sau violent poate avea consecințe negative în formarea viitorilor bărbați.

„Dacă băiatul va fi educat într-un stil rece, el va proiecta același stil în propria familie. Mama trebuie să aleasă calea de mijloc", adaugă Zinaida Gribincea.

Cert este că marea artă a mamelor de băieți este de a fi consecvente în atitudine și manifestare față de copilul lor. Ele trebuie să-și invețe băieții să cunoască ce înseamnă respectful și bunătatea și să se descurce singuri atunci când rămân acasă.

Fluxul de știri
0