Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imagini șocante: Tragedia din Grecia, văzută de la înălțimea zborului de pasare

© AP Photo / Thanassis StavrakisConsecințele incediilor din Grecia
Consecințele incediilor din Grecia - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai grave incendii din ultimul deceniu au lăsat regiuni întregi din Grecia ca după război.

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. Peste 200 de răniți, 81 de morţi şi în jur de 100 de persoane dispărute — este bilanțul tragediei din Grecia.

Doar într-un oraș din Grecia, au ars peste o mie de case şi peste 300 de maşini. În multe autoturisme încă sunt trupurile celor care nu s-au putut salva.

Poate cea mai cumplită tragedie este cea în care 26 de oameni, printre care mulţi copii, au ars de vii pe un câmp. Focul i-a ajuns din urmă când mai aveau doar câteva zeci de metri până la marea care le-ar fi putut salva viaţa, transmite Digi24.

Пожарник на месте ЧП - Sputnik Moldova
Societate
Șapte moldoveni au avut de suferit în urma incendiilor din Grecia

Iadul pe Pământ — asta au văzut locuitorii din Rafina şi Mati, două localităţi la est de Atena, mistuite de flăcări.

Odată cu lăsarea serii, situaţia a devenit de-a dreptul apocaliptică.

Dezorientaţi de fum, de foc şi de întuneric, mulţi oameni nu au apucat să iasă din case ori au rămas blocaţi în ambuteiaje, în timp ce valurile de foc înaintau cu viteză înspăimântătoare.

Peste 700 de oameni au fost evacuaţi pe apă, de către marina militară, dar şi de voluntari, cu propriile ambarcaţiuni. Au venit cu sutele, dornici să scape cât mai mulţi semeni de la moartea sigură de pe ţărmul care ardea pe kilometri întregi. Unii martori au povestit că și apa mării la țărm se încălzise până la limita insuportabilului.

Din cauza focului, autostrada Atena-Corint, principala rută de legătura cu Peninsula Peloponez, a fost închisă ore bune. La fel şi calea ferată. Vântul care sufla cu putere şi-şi schimba brusc direcţia ameninţa să prindă în capcană maşinile de pe şoseaua de mare viteză.

În faţa dezastrului, premierul Alexis Tsipras a revenit de urgenţă din vizita pe care o făcea în Bosnia.

Guvernul de la Atena a cerut sprijinul Statelor Unite, pentru supravegherea incendiilor din aer. Şi alte ţări au sărit în ajutorul Greciei.

Fluxul de știri
0