Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Efim Chilari: Tinerii absolvenți pleacă la studii peste hotare din curiozitate

© Sputnik / OsmatescoEfim Chilari
Efim Chilari - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul educațional din Republica Moldova se află într-o criză profundă. Tot mai mulți tineri preferă să-și continue studiile superioare în universitățile din străinătate.
Mamele care-și cresc singure băieții trebuie să țină cont de aceste sfaturi

Prorectorul pentru relații internaționale și comunicare al Universității de Stat "Dimitrie Cantemir", Efim Chilari, a comunicat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" că acest fenomen nu este cauzat doar de problemele cu care se confruntă sistemul educațional din Republica Moldova.

"Tinerii noștri nu pleacă pentru că instituțiile de învățământ din țară nu le oferă condiții și o calitate bună a studiilor. Dorința de a trăi experiențe frumoase, a profita din plin de oportunitățile de studii și curiozitatea sunt doar câțiva factori care îi determină pe tineri să plece peste hotarele țării. Totuși, este îmbucurător faptul că după absolvire ei se întorc acasă și încearcă să contribuie la prosperarea și consolidarea țării", a explicat Efim Chilari.

Potrivit prorectorului pentru relații internaționale și comunicare al Universității de Stat "Dimitrie Cantemir", tinerii de astăzi sunt harnici, dornici de carte și manifestă un interes sporit în procesul de studii.

Mai multe detalii aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0