Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație șocantă a premierului Greciei: "Incendiile - declanșate intenționat!"

© REUTERS / Costas BaltasIncendii de vegetație în Grecia
Incendii de vegetație în Grecia - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Alexis Tsipras a lansat o acuzație şocantă: "Focurile ar fi fost puse intenţionat". Oricât ar părea de greu de crezut, sunt semne de întrebare

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. "Imagini apocaliptice din Grecia" — chiar dacă pare de necrezut, dar acesta este laitmotivul relatărilor dintr-una din zonele paradisiace ale lumii. Incendiile, uneori imposibil de controlat, au dus la moartea a zeci de oameni, au fost filmate cadavre carbonizate, bebeluși morți, sute de răniți — deci imaginea unui dezastru real, nu secvențe din filme de groază, informează ro.sputnikmd.

Incendii în Grecia - Sputnik Moldova
Minune în Grecia: Iată ce s-a întâmplat în timpul incendiilor teribile din Attica - Video

Așa cum este normal, Guvernul elen a decretat trei zile de doliu.

Dar, ceea ce este mai șocant, premierul Tsipras a lansat o ipoteză şocantă: focurile ar fi fost puse intenţionat. Oricât ar părea de greu de crezut, sunt semne de întrebare — luni, 15 incendii au izbucnit aproape simultan în jurul Atenei, transmite Deutsche Welle.

"Sunt realmente îngrijorat de izbucnirea în paralel a acestor focuri", a declarat premierul Alexis Tsipras, citat de sursa menționată.

De menționat însă și un aspect care pune "teoria conspirației" într-o altă lumină: pe de-o parte incendiile de vegetație nu sunt neobișnuite pentru Grecia, iar pe de altă parte, anul trecut, la jumătatea lui august, când s-au înregistrat câteva incendii, reprezentanți a guvernului au făcut aceiași acuzație — foc pus intenționat.

„Focul a fost intenționat pentru a discredita (guvernul) Syriza", declara atunci ministrul Justiției Stavors Kontonis, citat de presă. La fel, și atunci era vorba de 15 focuri apărute simultan, dar era menționată zona Zakynthos.

Revenind la actualitate, meteorologii greci anunță o înrăutăţire a vremii în următoarele două zile — ploi, furtuni puternice, căderi de grindină, vânt cu viteze mari şi scăderi semnificative de temperatură.

Fluxul de știri
0