Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Economiei și Infrastructurii: Controale inopinate pe șantierele din țară

© Sputnik / Мирослав РотарьDrum în reparație - Poză simbol
Drum în reparație - Poză simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După vizita personală în satul Vărvăreuca din raionul Floreşti, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a dat indicaţii de a organiza controale pe toate șantierele unde au loc lucrări de reparație și construcție în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova".

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Au avut loc primele vizite inopinate în mai multe localități din țară unde se repară şi se construiesc drumuri.

Drum, asfalt - Poză simbol - Sputnik Moldova
Chiril Gaburici a reacționat: Drumul din satul Vărvăreuca, inspectat de ministru

În timpul verificărilor, în localitatea Novosiolovca din raionul Taraclia, au fost depistate mai multe nereguli privind modul de executare a lucrărilor de reparație. Și anume, stratul de asfalt a fost aplicat fără a curăța partea carosabilă și fără a aplica emulsia bituminoasă, pentru a asigura adeziunea cu straturile inferioare.

Antreprenorul a fost avertizat și obligat să înlăture stratul de asfalt așternut necalitativ și să execute lucrările de reparație conform rigorilor tehnice stabilite. Lucrările au fost deja remediate — asfaltul așternut fără respectarea tehnologiei a fost frezat și înlocuit.

Tronsonul de drum va fi dat în exploatare abia după ce va fi verificată repetat calitatea lucrărilor de laboratorul Administrației de Stat a Drumurilor.

„Cei 1200 de km de drumuri trebuie să fie calitativi. Facem controale inopinate pe toate șantierele din țară. Nu urmărim viteza de executare a lucrărilor de reparație a drumurilor, ci calitatea acestora. Ne dorim ca drumurile reparate să țină cât mai mult, astfel încât anii viitori să reparăm alți kilometri de drum și să reușim să acoperim cu drumuri bune toată țara", a menționat Chiril Gaburici pe pagina sa oficială de Facebook.

Până în prezent, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova" au fost reparați circa 340 de kilometri de drumuri, ceea ce constituie 25 la sută din lucrările planificate. Alți 215 kilometri sunt în lucru. Până la sfârșitul anului urmează să fie reparați peste 1200 de km de drumuri din toate localitățile.

 

 

Fluxul de știri
0