Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii, în alertă: Avertizare de ultimă oră - iată când începe coșmarul

CC0 / Pixabay / Jan-Mallander / Дождевое облако
Дождевое облако - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii moldoveni au emis miercuri două avertizări, hidrologică și meteorologică - în câteva ore începe dezastrul.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Vreme de coșmar în toată țara. Meteorologii au emis avertizare cod galben de vijelie și precipitații cu descărcări electrice, atenționând totodată asupra pericolului ieșirii apei în luncă.

Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Ne așteaptă o vară cu fenomene extreme

Astfel, în legătură cu precipitațiile puternice care au căzut în ultimele zile, în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează viitura pluvială.

Specialiștii avertizează că, în intervalul 25-29 iulie, pe sectorul satul Criva — orașul Costeşti se prognozează creşterea în continuare nivelului apei, cu 2.5-3.0 m faţă de cel din 25 iulie. Izolat, este posibilă ieșirea apei în lunca râului Prut din raioanele Briceni şi Edineţ.

De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de precipitații puternice și descărcări electrice. Avertizarea este valabilă pentru perioada 25.07.2018, ora 14 — 26.07.2018, ora 02.

Se prevăd descărcări electrice, spre seară izolat averse puternice cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Precipitațiile vor continua până vineri, în centrul și sudul țării. În raioanele de nord, acestea vor ține până săptămâna viitoare.

Fluxul de știri
0