Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Două instituții de stat și-au „unit" forțele pentru a combate corupția

© SputnikSemnare - Poză Simbol
Semnare - Poză Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Directorii a două instituții de stat au semnat astăzi un acord de colaborare.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Centrul Național Anticorupție și Autoritatea Națională de Integritate vor lupta împreună împotriva corupției.

Scopul Acordului de colaborare este de a consolida eforturilor ambelor instituţii în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei în sectorul public.

Părţile îşi propun să intensifice colaborarea instituţională care va asigura un mecanism eficient de creştere a încrederii societăţii în faptul că entităţile şi agenţii publici îşi îndeplinesc misiunea în conformitate cu interesul public.

CNA - Sputnik Moldova
Societate
CNA spune lucrurilor pe nume: Iată unde este cea mai mare corupție

Astfel, Autoritatea Națională şi Centrul Național Anticorupție vor dezvolta capacităţile ambelor autorităţi printr-un permanent schimb de experienţă, prin intensificarea comunicării şi prin organizarea diferitor întruniri, şedinţe de lucru, conferinţe, seminare, simpozioane, mese rotunde şi altor activităţi de interes comun în domeniul vizat.

Colaborarea dintre Autoritate şi CNA se va axa pe prevenirea şi combaterea actelor de corupţie şi celor conexe, dar şi a cazurilor de utilizare contrar destinaţiei, de obţinere frauduloasă sau de delapidare a mijloacelor financiare din fondurile externe.

„Am toată încrederea că, prin acest Acord, vom avea o altă abordare a acţiunilor comune care constituie o parte componentă a eforturilor statului în domeniul promovării integrității publice, apărare a drepturilor și intereselor omului și, nu în ultimul rând, a prevenirii şi combaterii actelor de corupţie. În calitate de conducător al ANI îmi doresc foarte mult să stabilim nişte proceduri clare de comunicare cu CNA şi să avem un schimb de informaţii într-o manieră mult mai operativă ca să putem lucra împreună pentru un produs care să aducă valoare muncii autorităţilor anticorupţie", a menționat preşedinta ANI, Rodica Antoci.

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat că, CNA este interesat să colaboreze mai intens pe filiera controlului averii funcţionarilor, respectării regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităţilor şi al restricţiilor privind ocuparea funcţiilor publice.

„Noi avem deja instrumente care ne permit să evaluăm integritatea instituţională a entităţilor publice şi să efectuăm testarea integrităţii profesionale. Împreună cu ANI, vrem să ne unim eforturile pentru a promova în sistemul public mesajul „toleranţă zero corupţiei". Vrem să educăm funcţionarii în maniera în care integritatea şi onestitatea să fie cartea lor de vizită", a spus directorul CNA, Bogdan Zumbreanu.

 

Fluxul de știri
0