Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA a tăbărât la Inspectoratul de Stat al Muncii: Iată ce a făcut un inspector

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Abonare
Un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat al Muncii a fost reținut pentru că a pretins 200 de euro de la un funcționar public.

CHIȘINĂU, 24 iulie — Sputnik. Un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat al Muncii a fost reținut de ofițerii CNA și procurori. Acesta ar fi pretins mită de la administratorul unei companii. 

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
CNA a pus mâna și pe o soră medicală: Iată ce le făcea viitorilor șoferi

Denunțul a fost depus de către administrator care s-a plâns că inspectorul i-ar fi făcut un control inopinat și că ar fi depistat unele abateri.

Funcționarul i-ar fi propus să nu-i întocmească proces verbal și, respectiv, să nu-l amendeze în schimbul a 200 de euro.

În baza acestui denunț, ofițerii CNA și procurorii au inițiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar în după-amiaza zilei de azi l-au reținut pe inspector în flagrant. Bărbatul se află la CNA și este reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat el riscă închisoare de la 3 la 7 ani și o amendă de până la 300 000 de lei și cu privarea dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. De la începutul anului, ofițerii CNA și procurorii au documentat 477 de infracțiuni de corupție, dintre care 75 de cazuri au fost calificate drept corupere pasivă.

Fluxul de știri
0