Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA a pus mâna și pe o soră medicală: Iată ce le făcea viitorilor șoferi

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
O soră medicală a fost reținută de ofițerii CNA. Aceasta este bănuită de trafic de influență.

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. O soră medicală din Comrat a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție. Aceasta ar fi fost intermediar într-o schemă de eliberare a certificatelor medicale pentru obținerea permiselor de conducere. Certificatele erau eliberate fără să fie verificată starea de sănătate a solicitanților.

Andrian Candu la CNA - Sputnik Moldova
Societate
Andrian Candu a fost chemat de urgență la CNA: Vezi motivul

Femeia este bănuită de trafic de influență. În cadrul investigațiilor, CNA a stabilit că femeia ar fi pretins și primit bani sistematic, pentru că ar fi avut influență asupra membrilor comisiei de atestare medicală a conducătorilor auto.

"Taxele" percepute variau între 150 şi 1 000 de lei pentru fiecare act eliberat, iar suma pretinsă se stabilea în funcție de numărul de medici care ar fi trebuit să efectueze controlul medical și starea de sănătate a fiecărui candidat în parte.

În după-amiaza zilei de luni, asistenta medicală a fost reținută în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul CNA. Pe numele acesteia a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență. Dacă va fi demonstrată vinovăția bănuitei, ea riscă închisoare de până la șase ani sau amendă de până la 200 000 de lei. Cazul este cercetat în continuare pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate.

Fluxul de știri
0