Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salarii mai mari pentru angajații din administrația publică locală: Ce a decis Parlamentul

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Salarii mai mari pentru persoanele cu funcție de demnitate publică. Parlamentul a aprobat în primă lectură majorarea salariilor pentru angajații din administrația publică locală.

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de raioane ar putea avea salarii mai mari. Ei ar putea beneficia de plăți în mărime de până la 50 la sută din salariul lunar. Parlamentul a votat în primă lectură, un proiect de lege care prevede că plăţile urmează a fi achitate pentru timpul efectiv lucrat, proporţional salariului lunar stabilit.

Врач беседует с будущими мамами в центре по ведению беременности и родов - Sputnik Moldova
Toate mamele trebuie să știe asta: Indemnizaţia de maternitate - ce acte sunt necesare

Totodată, se propune ca personalul care efectuează deservirea tehnică şi asigură funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale să poată beneficia de plăţi de stimulare în mărime de până la 15 la sută din salariul de funcţie.

Noile modificări acordă Consiliilor raionale şi locale dreptul de a majora salariile angajaţilor unităţilor sferei sociale din localităţile rurale şi oraşe din contul veniturilor suplimentare obţinute la executarea bugetului local, în proporţie de până la 20 % din salariul de bază.

Salarii mai mari pentru primari: Iată cu cât vor fi majorate și de când>>>

Potrivit autorilor, scopul proiectului este de a atrage şi menţine tinerii specialişti în localitățile rurale, precum și sporirea atribuţiilor de autogestiune a bugetelor locale.
Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Fluxul de știri
0