Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii de la sate vor primi mai ușor moștenirea

© SputnikСело, Sat
Село, Sat - Sputnik Moldova
Abonare
Perfectarea actelor pentru moștenire va costa de două ori mai puțin, după adoptarea unei legi de către Parlamentul de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. La eliberarea certificatului de moștenitor pentru bunurile imobile din sate și comune, cu excepția terenurilor cu destinație agricolă și terenurilor pe care nu sunt amplasate construcții, s-a stabilit o taxă unică în mărime de 150 de lei pentru fiecare bun imobil. O lege în acest sens a fost votată de Parlamentul de la Chișinău.

Жилой квартал - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova vor fi aplicate noi reguli la obținerea moștenirii

Inițiativa aparține unui grup de deputați și, potrivit lor, a fost elaborat în scopul reducerii numărului serviciilor şi costurilor suportate de cetăţenii care urmează să-şi perfecteze actele de moştenire şi să înregistreze dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile, în temeiul certificatului de moştenitor.

Până acum, la eliberarea certificatului de moştenitor se stabilea plata exprimată în procente din valoarea moştenirii, pentru toate bunurile imobile, indiferent de locul amplasării acestora.


Fluxul de știri
0