Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova vor fi aplicate noi reguli la obținerea moștenirii

© Sputnik / Мирослав РотарьЖилой квартал
Жилой квартал - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul de la Chișinău are pe masa de lucru un proiect ce prevede modernizarea Codului Civil al Republicii Moldova. Documentul va conține un capitol aparte cu privire la moștenire.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului spre examinare proiectul de lege cu privire la modernizarea Codului Civil și modificarea și completarea unor acte legislative în acest sens. 

Люди на улице - Sputnik Moldova
Societate
Parlamentul a decis cum vor fi concediați masiv angajații

Potrivit Ministerului Justiției, care este autorul proiectului, noile reglementări vor moderniza infrastructura juridică națională și o vor armoniza la practicile internaționale cu referire la statutul persoanelor, proprietate, obligații, moștenire și dreptul internațional privat.

Va fi instituită Cartea a 4-a – Moștenirea, care va cuprinde dispoziții tradiționale și statornicite de divizare a moștenirii în cea legală și testamentară, de determinare a capacității succesorale, precum și a nedemnității de a moșteni. La fel, va fi reglementată competența în materie de moștenire, statutul juridic al moștenitorului, custodia masei succesorale.

Noua redacție a Codului Civil va include norme cu referire la protecția consumatorului, prin care se instituie reguli generale de la care nu se va putea deroga.

Pentru elaborarea noului proiect de modernizare a Codului Civil a fost creat un grup de lucru, care și-a desfășurat activitatea pe parcursul a circa trei ani.

Proiectul urmează a fi examinat, dezbătut și votat în plenul Parlamentului.

Fluxul de știri
0