Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii incredibile: Cum funcționau schemele de corupție în stațiile și gările auto

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Abonare
Percheziții în nouă raioane ale țării - detalii noi în cazul dosarului schemelor de corupție care funcționau în stațiile și gările auto

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Procurorii și ofițerii anticorupție au efectuat săptămâna trecută percheziţii la autogările din nouă raioane ale ţării — Cahul, Căuşeni, Orhei, Bălţi, Edineţ, Drochia, Ungheni, Hânceşti, Ialoveni, dar și din Chişinău.

Acțiunile au fost întreprinse într-o cauză penală privind colectările ilicite de mijloace bănești de către persoane publice din cadrul ÎS "Gările și Stațiile Auto" de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaționale.

Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Societate
Reacția dură a ministrului Gaburici la reținerile efectuate astăzi de CNA

Potrivit Procuraturii Anticorupție, de la fiecare subdiviziune a stațiilor Gării, în mediu era percepută o taxă lunară ce varia între 3.000 și 50.000 lei, bani acumulați de la șoferi pentru diverse încălcări. Mai mult, în fduncție de postul deținut, fiecare angajat era taxat lunar cu sume de până la 1100 lei, banii fiind transmiși funcționarilor ierarhic superiori. Taxele erau mărite periodic de către beneficiarii sumelor colectate ilegal.

La moment, nouă persoane, inclusiv cu funcții-cheie în ÎS "Gările și Stațiile Auto" și schema de corupție investigată, sunt învinuiți de comiterea infracțiunilor de corupere pasivă, corupere activă și abuz de serviciu, șase dintre care sunt arestați preventiv, iar trei sunt plasați în arest la domiciliu.

Urmărirea penală este în desfășurare, Procuratura urmând să vină cu alte detalii privind evoluția acesteia.

Fluxul de știri
0