Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția dură a ministrului Gaburici la reținerile efectuate astăzi de CNA

© Sputnik / Miroslav RotariКирилл Габурич
Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Chiril Gaburici a dat indicații să fie întreprinse măsurile necesare pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit de pe urma reținerii angajaților de la gările auto.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut administratorului Î.S. „Gările și Stațiile Auto”, Sergiu Popovici, să ia toate măsurile necesare, astfel încât pasagerii să nu aibă de suferit din cauza angajaților, reținuți astăzi de Centrul Național Anticorupție în cadrul mai multor dosare penale. 

Ministrul a dat indicații să fie asigurată funcționarea gărilor în regim obișnuit.

„Oamenii nu trebuie să aibă de suferit în niciun fel din cauza angajaților instituției. Astfel de cazuri sunt grave și arată că gestionarea este defectuoasă, iar angajații sunt prizonierii unui sistem vechi de administrare”, a declarat ministrul.

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
CNA a aplicat lovitura de grație mafiei din transporturi

Gaburici susține că sunt necesare măsuri drastice în acest domeniu, care a fost în haos pe parcursul mai multor ani. 

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi, demonstrează că acțiunile și atenționările făcute de când am venit în funcția de ministru sunt în direcția corectă și trebuie urgentate toate soluțiile cu care a venit ministerul pentru a eficientiza și revedea tot domeniul de transport”, a spus ministrul.

Potrivit administratorului „Gările și Stațiile Auto”, pentru a asigura funcționarea tuturor gărilor, funcțiile persoanelor reținute de CNA au fost suplinite cu angajații aflați în concedii de odihnă sau în afara orelor de muncă. Gările funcționează în regim obișnuit, iar suspendări de curse nu sunt.

Doisprezece angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi Staţiile Auto” vor rămâne pentru 72 de ore în custodia CNA şi a procurorilor anticorupţie, după ce în dimineaţa zilei de astăzi au fost reţinuţi în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe fapte de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Potrivit Centrului Național Anticorupție, persoanele vizate au statut de bănuit şi sunt cercetate pentru organizarea unor scheme infracţionale de acumulare ilicită de bani de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale. În total, 23 de persoane sunt cercetate penal pentru corupere pasivă, activă şi abuz în serviciu.

CNA și procurorii au descins la o întreprindere guvernamentală. Sunt vizați șefii>>>

Şoferii de curse naționale și internaționale erau obligaţi să transmită zilnic sume fixe de bani casierilor care, la rândul lor, acumulau până la finalul zilei banii de la conducătorii tuturor mijloacelor de transport care intrau în Gară, după care transmiteau banii mai departe, conform ierarhiei. În urma investigaţiilor, s-a constatat că suma colectată lunar se ridica la 1,5 milioane de lei – bani percepuţi drept mulţumire din partea şoferilor pentru scutirea lor de controale.

Fluxul de știri
0