Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este procurorul care vrea să ia locul lui Kovesi la DNA

Abonare
Iată cine este Florentina Mirică, primul procuror din România care şi-a anunţat candidatura la șefia DNA, gata să-i ia locul lui Kovesi.

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. În ultima zi de depunere a candidaturilor la șefia DNA, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie, Florentina Mirică, și-a anunțat intenția de a veni în funcția deținută anterior de Laura Codruța Kovesi.

Procurorul anticorupţie Florentina Mirică este primul procuror care şi-a anunţat candidura pentru postul de procuror-şef al DNA, informează Digi 24.

Anca Jurca - Sputnik Moldova
Schimbare la DNA - prima declarație a "noii Kovesi"

Potrivit sursei, în 2014, Florentina Mirica a fost numită de Laura Codruţa Kovesi la conducerea Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA.

Potrivit presei române, în 2016, Florentina Mirică a lucrat la două dosare celebre — cazul „Limuzina — Gabriel Oprea" și cel privindu-i pe șefi de la Oficiul Național pentru Protecția Martorilor (ONPM), unde s-au adus acuzații de deturnare a fondurilor operative.

Procurorul anticorupţie instrumentează un dosar în care sunt vizaţi 90 de funcţionari ai Casei de Asigurări de Sănătate, oameni de afaceri şi firme din domeniul îngrijirii la domiciliu. Aceştia au fost trimişi în judecată acum zece zile.

Luni este ultima zi în care candidații pot depune dosarile pentru postul de procuror-şef al DNA. Selecţia pentru acest post a început în 9 iulie, după ce președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Kovesi, şefa Anticorupţie din România, ar putea ajunge în puşcărie>>>

Rezultatele urmează să fie anunţate pe 30 iulie. Ulterior, ministrul Justiţiei va transmite Consiliului Superior al Magistraturii propunerile sale pentru această funcţie, însoţite de înscrisurile depuse de procurorii selectaţi în vederea propunerii de numire în funcţiile de conducere, pentru emiterea avizului. După transmiterea avizului de către CSM, ministrul Justiţiei îi va trimite şefului statului propunerea sa pentru funcţia de procuor-şef al DNA.

Fluxul de știri
0