Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimbare la DNA - prima declarație a "noii Kovesi"

© Photo : Facebook / Anca JurcaAnca Jurca
Anca Jurca - Sputnik Moldova
Abonare
"DNA trebuie să rămână în continuare o instituție puternică, independentă și relevantă atât timp cât România se mai confruntă cu fenomenul corupției".

BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Șefa interimară a Direcției Națională Anticorupție din România a intrat de azi în exercițiul noii funcțiuni. Prezentată de Procurorul general al României, Augustin Lazăr, procurorul Anca Jurma a preluat joi oficial interimatul la șefia DNA.

"Vreau să mulțumesc conducerii Ministerului Public, domnului procuror general pentru susținerea pe care o arată în mod constant DNA-ului și misiunii acesteia de a lupta împotriva corupției", a spus Anca Jurma.

Așa cum era de așteptat, Jurma i-a mulțumit Laurei Kovesi "pentru întreaga activitate desfășurată în fruntea DNA". În privința instituției, interimatul va fi caracterizat prin "echilibru", a declarat Anca Jurma.

"DNA trebuie să rămână în continuare o instituție puternică, independentă și relevantă atât timp cât România se mai confruntă cu fenomenul corupției", a spus Anca Jurma. "În ceea ce mă privește, mă voi strădui pe cât îmi va sta în putință să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituție a început-o acum 15 ani".

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Politică
Gata: Iohannis a revocat-o pe Laura Kovesi

Anca Jurma, o specialistă în practica europeană în domeniu, a subliniat că va acorda "o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene și internaționale și drepturilor fundamentale ale cetățeanului".

În privința principalului obiect de activitate, lupta anticorupție, Jurma a sublimit că DNA este o autoritate națională anticorupție în sensul Convenției ONU împotriva corupției.

"Direcția are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-o oferă, și anume combaterea corupției la nivel înalt", a subliniat noua șefă a DNA.

Fluxul de știri
0