Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vama Palanca va fi modernizată: Iată ce se schimbă

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Abonare
Lucrările de renovare a vamei Palanca vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2018.

CHIȘINĂU, 22 iulie — Sputnik. Punctul comun de trecere a frontierei Palanca va fi renovat. Lucrările vor fi încheiate până la sfârșitul acestui an. Vama Palanca va avea cinci benzi la intrare şi la ieşire. Zilnic, pe aici vor putea trece 1500 de vehicule.

Наручники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce a decis instanța în privința vameșilor de la Palanca și Tudora

Oamenii nu vor mai aştepta ore pentru a ajunge din Moldova în Ucraina sau invers, iar procesul de verificare a actelor va dura doar câteva minute. 

Costul proiectului este de 5,5 milioane de euro, dintre care 4,5 sunt acordate de Uniunea Europeană, iar peste un milion — de Guvernul Republicii Moldova.

În prezent, punctul de trecere de la Palanca este unul dintre cele mai solicitate posturi. În perioada sezonului estival se formează cozi imense. Zilnic, pe aici trec în medie, 200 de mașini și aproximativ 1.200 de oameni. Autorităţile celor două state susţin că după ce va fi dat în exploatare punctul comun de trecere, problema va fi soluţionată.

Fluxul de știri
0