Un expert despre rolul delfinilor în armata rusă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un expert a explicat care este rolul delfinilor astăzi în rândurile armatei ruse.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei achiziționează delfini nu doar pentru acțiuni militare, dar și pentru identificarea unor obiecte sub apă, a explicat agenției RIA Novosti directorul interimar al Stației Științifice Karadag, Roman Gorbunov.

Avion - Sputnik Moldova
Rusia
Noi avioane pentru armata rusă. Vezi ce le face de temut

Potrivit cercetătorului laboratorului de biochimie și fiziologie a hidrobionţilor din cadrul stației Karadag, Andrei Artov, acum doi ani Ministerul Apărării a organizat un tender pentru prinderea a cinci de delfini, afalini de Marea Neagră. Acesta a adăuga că în în golful Kazachyi din Sevastopol există un delfinariu, folosit în trecut și astăzi de specialiști militari.

"Studiile militare nu sunt întotdeauna legate de pregătirea unor delfini de luptă. Există cercetări care sunt legate de faptul că delfinii dispun de un sistem complex de comunicare, care le permit identificarea unor obiecte în mediu acvatic. Au loc și astfel de cercetări", a spus Gorbunov în cadrul unei conferințe de presă organizate la Simferopol.

Savanții sunt de părere că astăzi nu mai este necesară utilizarea delfinilor în luptă. În opinia lui Artov, sistemele tehnice moderne permit realizarea unor sarcini care în trecut erau propuse în procesul de dresare a delfinilor în SUA și URSS, în anii 70 ai secolului trecut. În afară de aceasta, consideră el, efectuarea unor astfel de experimente cu animalele, care în după nivelul de dezvoltare sunt apropiate de ființa umană, este lipsit de etică.

Fluxul de știri
0