Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Noi avioane pentru armata rusă. Vezi ce le face de temut

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaAvion
Avion - Sputnik Moldova
Abonare
Destinat pentru a se infiltra pe teritoriul inamicului, noul sistem va oferi armatei ruse capabilități strategice fundamental noi.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Rusia lucrează la un sistem de greve fără pilot pentru distanțe lungi. Vorbind la postul de televiziune Zvezda, Alexander Nemov, șeful adjunct al departamentului de cercetare al Institutului Central de Cercetare Științifică din Moscova, a confirmat că aeronavele fără pilot vor apărea în următorii ani.

„Lucrările pentru sistemul fără pilot sunt în curs de desfășurare, iar avionul va fi capabil să efectueze zboruri supersonice de joasă altitudine și să lovească atât țintele staționare cât și cele mobile", a explicat ofițerul.

RS-28 Sarmat - Sputnik Moldova
Rusia
Câte rachete ar fi necesare pentru neutralizarea unui „Sarmat” rus

Astfel, aeronava va fi capabilă să efectueze zboruri de joasă altitudine, asemănătoare unei rachete de croazieră, și va oferi armatei ruse capabilități strategice fundamental noi de care nu se bucură în prezent nici o armată din lume.

Institutului Central de Cercetare Științifică mai are planuri de creare a unui nou elicopter, combinând capabilitățile Kamov Ka-52 și Mil Mi-28. Noul elicopter va avea o aripă suplimentară și va fi capabil să zboare cu peste 400 km pe oră. Institutul lucrează, de asemenea, la sistemele de elicoptere fără pilot. Cercetătorii mai sunt implicați într-o evaluare a ergonomiei noilor sisteme de control „Sukhoi Su-57 multi-role fighter's control systems".

Putin: o armată puternică asigură o dezvoltare pașnică a țării>>>

În noiembrie, Concernul Kalashnikov a raportat că va începe producția de vehicule aeriene fără echipaj, capabile să transporte câteva tone de încărcătură și să opereze câteva zile la rând fără a avea nevoie de reîncarce. Se preconizează că sistemul va fi operabil în această vară. În plus, aeronavele cu comandă de la distanță urmează să fie angajate în fotografie aeriană, cartografie, telecomunicații, monitorizarea bolilor virale, protecția pădurilor și a proprietăților și multe altele.

Fluxul de știri
0