Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statutul monumentelor din Moldova va fi reglementat prin lege

© Photo : Mitropolia MoldoveiMonumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a votat un document important care vine să protejeze monumentele din Moldova.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Parlamentul de la Chișinău a susținut inițiativa Guvernului cu privire la crearea Registrului Național al Monumentelor de For Public.

Вход на Республиканский стадион в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Vând și Stadionul Republican: Americanii își vor face ambasadă

Monumentele care vor fi incluse în acest document urmează a fi clasate în categoria A, conform valorii artistice şi urbanistice, a valorii memorial- simbolice şi vechimea acestuia. Registrului Național al Monumentelor de For Public presupune un tabel clasificat după codul operei, adresa, localitatea, denumirea monumentului și datarea acestuia.

Potrivit autorilor, Registrul este întocmit în contextul preluării operelor de artă plastică monumentală, înscrise în Registrul Monumentelor Republicii Moldova, în baza studiului în teren, cu perfectarea fişelor de evidenţă ale acestora. Totodată, crearea Registrului Național al Monumentelor de For Public va contribui la evidenţa monumentelor, protecţia acestora, elaborarea planurilor zonelor de protecţie a operelor, cu înregistrarea acestora în baza de date cadastrală.

Fluxul de știri
0