Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Muhametșin: Proiectele umanitare ale Rusiei în Transnistria vor continua

© Sputnik / Miroslav RotariПосол России в Молдове Фарит Мухаметшин
Посол России в Молдове Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Abonare
În Transnistria a fost menționat aportul substanțial al lui Farit Muhametșin, care și-a încheiat misiunea de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, la consolidarea și dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și regiunea transnistreană.

TIRASPOL, 20 iulie — Sputnik, Irina Leahova. În ajunul revenirii la Moscova, fostul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova Farit Muhametșin a sosit la Tiraspol pentru a face totalurile colaborării de mai mulți ani. După întâlnire, Vadim Krasnoselski a menționat că colaborarea a fost productivă, iar comunicarea agreabilă, informează serviciul de presă al liderului transnistrean.

„Ați vizitat școala militară „Suvorov", le-ați adus cadouri băieților. Tot astăzi în Transnistria au fost aduse cărucioare pentru invalizi — maturi și copii. Toate acestea vă reprezintă, exprimă caracterul Dumneavoastră, atitudinea Dumneavoastră față de cauză, față de oameni", a menționat Krasnoselski.

Acesta a vorbit despre numeroasele realizări din ultimii ani, despre proiectele pregătite și realizate din inițiativa sau cu participarea nemijlocită a Ambasadei Rusiei și personal a lui Farit Muhametșin.

Дмитрий Козак - Sputnik Moldova
Numirea lui Kozak: La ce ar trebui să se aștepte Moldova

Diplomatul rus a subliniat, la rândul său, realizările legate de perfecționarea a sistemului serviciului consular.

„Bazele care au fost puse dau rod, activitatea începută în această direcție continuă", a menționat Muhametșin.

Ex-ambasadorul Farit Muhametșin a specificat că la evidența serviciului consular din Transnistria se află 220 mii de etnici ruși, dintre care 37 de mii primesc pensie din Rusia.

În întâlnire s-a discutat și despre proiectele umanitare ruse care se referă la transnistreni. Muhametșin a subliniat că aceste proiecte vor continua. Potrivit diplomatului, în a doua jumătate a anului vor fi finanțate programe noi.

Fluxul de știri
0