Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un pas pentru apropierea celor două maluri ale Nistrului

© Sputnik / Irina LeahovaTransnistria (poză simbol)
Transnistria (poză simbol) - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit într-o nouă ședință în Bender, Transnistria.

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control insistă pe eliminarea infrastructurii de control pe podul dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

Здание ООН - Sputnik Moldova
Rezoluția antirusească a ONU privind Transnistria: Cine a apăsat butonul?

Pe 19 iulie, în orașul Bender, sub președinția delegației Federației Ruse, s-au întrunit membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) pentru a discuta problemele ce vizează situația din Zona de Securitate și soluțiile legate de chestiunea asigurării liberei circulații și securității pe podul peste râul Nistru, în preajma satului Bâcioc.

Discuțiile s-au axat pe propunerile de compromis parvenite pe 28 iunie din partea reprezentanților Federației Ruse, care prevăd următoarele: monitorizarea și asigurarea securității și liberei circulații pe podul peste râul Nistru și în vecinătatea localităților Gura-Bâcului și Bâcioc să fie asigurată doar de către forțele pacificatoare de comun cu angajații poliției și așa-numitei „miliții transnistrene".

În context, reprezentanții Chișinăului insistă pe lichidarea posturilor pretinselor structuri de forță transnistrene instalate în preajma satului Bâcioc. Această propunere prezintă o soluție rezonabilă de a debloca activitatea CUC pe acest subiect și corespunde mandatului misiunii de pacificare stabilit de Acordul din 21 iulie 1992.

Numirea lui Kozak: La ce ar trebui să se aștepte>>>

Acestei propuneri s-a opus vehement delegația transnistreană, neavând argumente temeinice. Astfel, discuțiile referitor la această problemă vor fi reluate la următoarea ședință a Comisiei, preconizată pentru data de 26 iulie 2018.

Fluxul de știri
0