Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Un tânăr din Moldova a inventat mașina viitorului

© Photo : Tesla Motors / Accesați arhiva multimediaКомпания Tesla представила новые модели электромобилей
Компания Tesla представила новые модели электромобилей - Sputnik Moldova
Abonare
Un proaspăt absolvent al Universității Tehnice din Moldova a inventat un camion electric.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Absolventul Universității Tehnice din Moldova (UTM) Ion Zbancă a inventat un camion electric. Potrivit informațiilor oferite de UTM, tânărul inginer a elaborat în cadrul tezei de licență camionul electric, pe care l-a numit vehiculul viitorului. 

Гигантский планшет BigPad - Sputnik Moldova
Societate
Chiril Gaburici a invitat gigantul economic Tesla să investească în Moldova

Lucrarea nu s-a rezumat doar la partea grafică, dar a fost realizată și macheta la scara 1:20, cu imitația materialelor, redarea formelor și imaginea foto a prototipului.

Conceptul de design „Camion electric” a fost elaborat în cadrul Departamentului Design Industrial și de Produs, avându-l în calitate de conducător al proiectului pe conf. univ. Valeriu Podborschi.

Rodul creației din ultimii doi ani al tânărului designer au fost menționate cu Medalia de Aur AGEPI-2017 pentru „Automobil adapter”, Premiul de popularitate Orange-2017, România pentru Smart Design Challenge; Diploma de excelență „Creația deschide Universul”, ediția VIII-A”.

În prezent, tânărul pregătește un exponat pentru concursul „Braun Prize Design Competition, 2018 – Germany”.

Fluxul de știri
0