Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Este pichetat Parlamentul Republicii Moldova - Ce revendică PAS/DA

© Sputnik / Miroslav RotariМайя Санду и Андрей Нэстасе
Майя Санду и Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou protest PAS/DA are loc la Chișinău: de această dată, adepții opoziției extraparlamentare au ieșit în fața sediului Parlamentului țării.

CHIȘINĂU, 19 iulie — Sputnik. La Chișinău, câteva zeci de participanți la acțiunea de protest organizată de partidele opoziției extraparlamentare PAS și DA au încercuit sediul Parlamentului Republicii Moldova. Manifestanții, intenționând să transmită deputaților rezoluția ultimului miting, cer ca aceștia să iasă în fața lor.

Protestatarii solicită, în special, anularea sistemului mixt de vot, recunoașterea alegerilor locale din Chișinău, validarea mandatului de primar al capitalei al liderului DA, Andrei Năstase, etc.

Flashmob organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM pentru a cere deputaților să îndeplinească cele trei revendicări menționate în Rezoluția adoptată la 1 iulie 2018 de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM - Sputnik Moldova
Societate
Protest la Parlament: Manifestanții le-au înaintat deputaților trei revendicări

Năstase, împreună cu tovarășa sa „de luptă", liderul PAS și ex-ministru al Educației Maia Sandu, a dorit, probabil, să repete experiența sa anterioară încercând să răzbată în clădirea Legislativului, însă cordonul de polițiști nu le permite manifestanților să se apropie de clădire.

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a subliniat că autoritățile nu au de gând să anuleze sistemul mixt de vot și că următoarele alegeri se vor desfășura conform noului sistem.

Mitingurile protestatarilor de centru-dreapta au demarat după ce instanța nu a recunoscut rezultatele alegerilor anticipate ale primarului de Chișinău câștigate de Andrei Năstase.

CEC a confirmat anularea alegerilor primarului și a dispus amânarea scrutinului până la anul.

Fluxul de știri
0