Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pacienții și medicii vor rămâne surprinși de noile ambulanțe

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaПередача машин скорой медицинской помощи Свердловской области
Передача машин скорой медицинской помощи Свердловской области - Sputnik Moldova
Abonare
Noile ambulanțe vor fi echipate cu aparate moderne: defibrilator, electrocardiograf, pulsometru, brancarde moderne cu ajutorul cărora este mai ușor de transportat bolnavii.

CHIȘINĂU, 18 iulie — Sputnik. Serviciul de Urgență a primit noi ambulanțe aduse din Rusia: în total, 23 de mașini marca „Sobol", produse de concernul rus GAZ, au fost distribuite secțiilor raionale ale serviciului de urgență.

Costul unui vehicul constituie 36 mii de euro.

Mașinile au fost repartizate în localitățile în care parcul de ambulanțe este cel mai uzat. Vehiculele cu tracțiune integrală sunt echipate cu tehnologie de ultimă generație. Unii medici ai Serviciului de Urgență vor lucra pentru prima dată cu astfel de utilaj.

Serviciul 112 - Sputnik Moldova
Societate
Culmea iresponsabilității: Serviciul 112 ne îndeamnă să chemăm un taxi în loc de ambulanță

„Ambulanța nouă este echipată cu aparate moderne: defibrilator, electrocardiograf, pulsometru, brancarde moderne cu ajutorul cărora este mai ușor de transportat bolnavii. Suntem foarte bucuroși", a spus paramedicul Aurelia Izman din satul Malovata.

Potrivit directorului Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Nicolae Ghidirimschi, în Moldova majoritatea ambulanțelor au o uzură de 80%, iar finanțarea unor asemenea proiecte necesită investiții considerabile. Ghidirimschi a menționat că primul pas spre procurarea noilor mașini a fost făcut în anul 2017, când Ministerul Sănătății a cumpărat 69 de ambulanțe.

Din tot acest lot, până la momentul de față au fost aduse la Serviciul de Urgență 26 de mașini, dintre care trei au fost distribuite anterior în raioane, iar celelalte 23 sunt destinate localităților sătești.

Până la sfârșitul anului parcul de ambulanțe al Serviciului de Urgență va fi renovat în proporție de 70%, a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Programul național de dezvoltare a Serviciului de Urgență este prevăzut pentru patru ani.

Fluxul de știri
0