Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Culmea iresponsabilității: Serviciul 112 ne îndeamnă să chemăm un taxi în loc de ambulanță

© Photo : Facebook / Serviciul 112Serviciul 112
Serviciul 112 - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie din Chișinău care tocmai a intrat în travaliu a solicitat ajutor la 112, iar acesta a îndemnat-o să cheme un taxi.

CHIȘINĂU, 18 iunie – Sputnik. Un caz care demonstrează lipsa totală de responsabilitate la locul de muncă a ieșit la iveală zilele acestea. Incidentul a fost înregistrat la Serviciul de urgență 112, structură nou creată și plătită din bugetul de stat. 

O femeie din Chișinău a anunțat în spațiul public că a sunat la 112 pentru a cere ajutor de urgență în condițiile în care a intrat în travaliu. Femeia a anunțat operatorul de la 112 că este însărcinată și tocmai i s-au rupt apele. 

Spital - Sputnik Moldova
A intrat în vigoare legea care poate bate tare la buzunar pacientul

”Bună ziua. Sunt în a 38 săptămână de sarcină. Mi s-au rupt apele, dar contracții nu am. Ce trebuie să fac? Să chem urgența?”, a întrebat femeia operatorul de la 112. 

”În cazul dat ar fi bine să luați un taxi și să vă apropiați de medicul care are grijă de sarcina dumneavoastră”, a spus operatorul 112. 

Până la urmă, femeia a mers singură la spital, unde a născut al treilea copil. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut astăzi explicații asupra acestui caz responsabililor de la Serviciul pentru apeluri de urgență 112. 

„Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a declarat ministrul.

Potrivit responsabililor de la 112, a fost demarată o anchetă, iar operatorul a fost suspendat din funcție pe durata acesteia. Gaburici a cerut conducerii 112 să prezinte, în regim de urgență, rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

Fluxul de știri
0