Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce moldovenii nu mai vorbesc la telefonul fix - A fost găsită explicația

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaТелефоны, telefon
Телефоны, telefon - Sputnik Moldova
Abonare
În primul trimestru al anului 2018, a continuat recesiunea pe piața serviciilor publice de telefonie fixă.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. În primul trimestru al anului în curs, pe piața serviciilor publice de telefonie fixă a continuat scăderea principalilor indicatori. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), numărul de abonați a scăzut, față de sfârșitul anului trecut, cu peste 10,9 mii și a totalizat circa 1 milion 133 de mii.

Telefon mobil - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Abonații rețelelor de telefonie din Moldova, jefuiți de o grupare criminală

Volumul traficului de voce s-a diminuat cu 63,5 milioane de minute și a însumat 379,7 milioane de minute, iar volumul veniturilor s-a micșorat cu aproape 40 de milioane de lei, față de trimestrul I al anului trecut și a alcătuit peste 143 de milioane de lei. 

Conform datelor prezentate ANRCETI de către cei 23 furnizori activi de servicii de telefonie fixă, micșorarea numărului total de abonați a fost cauzată de diminuarea bazei de abonați atât a S.A. ”Moldtelecom”, cu 6,6 mii cât și a furnizorilor alternativi, cu 4,3 mii. 

Traficul mediu lunar de voce per abonat s-a micșorat cu 12 procente și a alcătuit 177 de minute.

Fluxul de știri
0