Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Încă un copil a murit din cauza intoxicației cu ciuperci

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaГрибы опята в лесу.
Грибы опята в лесу. - Sputnik Moldova
Abonare
Încă un membru al familiei care vineri s-a intoxicat cu ciuperci a decedat. Informația a fost confirmată de medicii de la Institutul Mamei și Copilului.

CHIȘINĂU, 16 iul — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat pentru sputnik.md că a decedat al doilea copil al familiei care vineri s-a intoxicat cu ciuperci. Este vorba de o fetița de opt ani, care a decedat astăzi.

Amintim că anterior, după câteva zile de comă, a murit fratele mai mic al ei, care avea doar patru ani.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Societate
Responsabili de moartea propriului copil: Povestea tristă a unei familii din Florești

Familia care a rămas fără copii în urma intoxicației cu ciuperci este din raionul Florești. Mama celor doi copii decedați este și ea internată la Spitalul „Sfânta Treime" din Chișinău. Potrivit medicilor, starea acesteia este de gravitate medie.

Specialiștii atenționează să nu consumăm ciuperci care provin din surse necunoscute. În ultimele două săptămâni, 11 oameni, dintre care șase copii, au ajuns la spital cu intoxicații.

În contextul sporirii cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează populația privind pericolul ce îl prezintă consumul de ciuperci.

Intoxicaţia cu ciuperci reprezintă o urgenţă medicală, iar operativitatea în stabilirea diagnosticului şi instituirea tratamentului pot contribui la salvarea vieții bolnavului.

În aproximativ două ore de la consumul ciupercilor poate apărea greață, vomă, diaree, transpiraţia excesivă. După 6 ore — bolnavul poate acuza cefalee, amețeală, agravarea stărilor de vomă. După 72 de ore, pot apărea complicaţiile severe hepatice şi insuficienţa renală, ce pot cauza decesul persoanei afectate.

La primele simptome de intoxicaţie este necesar să vă adresați urgent la medic.

Fluxul de știri
0