De ce s-a clătinat Juncker la summitul NATO: Iată cum a explicat Comisia Europeană

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaSummit-ul UE la Bruxelles, Juncker, TsiprasMogherini
Summit-ul UE la Bruxelles, Juncker, TsiprasMogherini - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a explicat comportamentul straniu al lui Jean-Claude Juncker în timpul summitului NATO de la Bruxelles.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnk. Șeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a avut un acces de sciatica, acum se simte mai bine, urmează un tratament, iar săptămâna viitoare va avea un program încărcat, a anunțat jurnaliștii purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas.

"Aș vrea să vă anunț că în seara de miercuri președintele Comisiei Europene a avut un acces de sciatică, Juncker explicase anterior că aceasta îi afectează mersul, ceea ce s-a întâmplat și miercuri. El urmează un tratament și se simte mai bine deja. Ieri a avut un program încărcat în legătură cu summitul NATO, însă își va continua munca așa cum a făcut-o întotdeauna", a declarat Schinas.

Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Trump uimește din nou: Ce le-a spus președintele american lui Junker, Macron și Sinzo

Fiind întrebat despre capacitatea lui Juncker de a-și îndeplini funcția, purtătorul de cuvânt al CE a asigurat că președintele executivului european își va duce mandatul până la expirarea lui în 2019.

Speculațiile presei potrivit cărora președintele CE ar fi fost în stare de ebrietate, sunt jignitoare și dezgustătoare, a declarat Schinas.

"Consider dezgustător faptul că unele instituții media încearcă să scrie titluri jignitoare, profitând de subiectul durerii lui Jean-Claude Juncker. Nu cred că e frumos, e injust", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, după ce jurnaliștii l-au întrebat dacă Juncker s-a aflat în stare de ebrietate la summitul NATO de la Bruxelles.

Драгош Думитриу - Sputnik Moldova
După România, Comisia Europeană – pusă la zid și de alte țări?

Fiind întrebat dacă Juncker își administrează analgezice, care ar putea provoca un efect similar, Schinas a răspuns că nu a fost autorizat să vorbească despre starea sănătății și dosarului său medical.

"Am mai spus că urmează un tratament prescris de medici", a spus purtătorul de cuvânt al CE.

Schinas a mai menționat că în acea zi "Juncker nu a solicitat ajutor medical pentru că nu a fost nevoie".

"Am explicat deja că e vorba doar un acces", a spus el, repetând că programul de lucru al șefului Comisiei Europene din cauza acestui incident nu a suferit schimbări.

Fluxul de știri
0