Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

După România, Comisia Europeană – pusă la zid și de alte țări?

© Sputnik / Miroslav RotariДрагош Думитриу
Драгош Думитриу - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul român, Viorica Dăncilă, i-a transmis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care solicita ca forul european să spună dacă documentul din 2012 ce presupune ingerințe în justiție este unul autentic.
După România, Comisia Europeană – pusă la zid și de alte țări?

 

Potrivit jurnalistului român Dragoș Dumitriu, Victoria Dăncilă a dat dovadă de un curaj fără precedent prin faptul că vrea să lămurească o situație estrem de neclară. Ea cere lămuriri legate de solicitările pe care Bruxelles le-ar fi făcut Ministerului Justiției în legătură cu marile dosare de corupție, întrucât până acum România nu a avut asemenea poziții dure. Mai mult, Dumitriu menționează că exemplul Bucureștiului l-ar putea urma și alte țări, întrucât Comisia Europeană este suspectată și de alte țări de ingerințe în justiție.

Amintim că în spaţiul public au apărut informaţii vizând un document oficial transmis Guvernului de către Comisia Europeană în 2012, prin care se cereau informaţii privind descrierea situaţiei juridice şi stabilirea paşilor procedurali în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt. Ar fi fost vorba de dosare aflate în curs de judecată, care îi vizau între alţii pe Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali şi Cătălin Voicu.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0