Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gata: Iohannis a revocat-o pe Laura Kovesi

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Sub amenințarea suspendării și a oprobiului internațional, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi

BUCUREȘTI, 9 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. S-a terminat — Laura Kovesi a fost revocată din funcție, Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a șefei DNA.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolschi.

Motivația, rostită printre multe alte fraze convergente, este, pe scurt, aceea că deciziile CCR trebuie respectate de toți cetățenii, inclusiv de președinte.

Totuși, prin comunicat, președintele a atras atenția că lupta anticorupție trebuie să continue, aceasta nedepinzând de un om, ci de calitatea oamenilor din instituțiile anticorupție.

În opinia analiștilor, decizia lui Iohannis are la bază și presiunea politică internă, dar și lipsa oricăror argumente constituționale pe care le-ar fi putut opune deciziei imperatice a CCR.

Un alt motiv este apropiatul summit NATO, unde Iohannis ar fi apărut ca un președinte care nu respectă propria constituție.

 

Fluxul de știri
0